راه‌اندازی سیستم گرمایشی از کف و هزینه‌های آن

استفاده از سیستم گرمایشی از کف برقی یا دیگر مدل‌ها قدمتی طولانی دارد. برخی قدمت آن را به رومیان باستان ارتباط می‌دهند. برخی دیگر سوئدی‌ها را مثال می‌زنند که محل زندگی خود را با قراردادن داغ گرم در کف خانه گرم می‌کردند.

راه‌اندازی سیستم گرمایشی از کف به دو روش انجام می‌شود:

  1. سیستم گرمایشی از کف برقی
  2. سیستم گرمایشی از کف آبی

سیستم گرمایشی برقی از یک شبکه المنت و یک منبع برق تشکیل شده که تنظیم دمای آن توسط کلید دیواری امکان پذیر است. از این طریق می‌توان دمای اتاق و خانه را کم یا زیاد کرد.

سیستم برقی در گذشته از طریق المنت گذاری در کف ساختمان و اتصال آن با یک منبع برقی انجام میشد. امروزه بدون اینکه نیازی به کندن و بازسازی زمین باشد می‌توان آن را زیر پوشش پارکت‌ها اعمال کرد.

نصب سیستم گرمایشی از کف برقی

برای نصب سیستم گرمایشی از کف برقی ابتدا باید تمامی تاسیسات مکانیکی و برقی در زیر زمین انجام شوند. سپس روی آن را با سیمان پوشش دهند. پس از آن سیستم از طریق اتصال به یک منبع برق راه‌اندازی می‌شود. در انتها می‌توان از سنگ، سرامیک یا پارکت برای پوشش روی آن استفاده کرد.

سیستم گرمایشی از کف آبی

برای راه‌اندازی سیستم گرمایشی از کف نیز باید مانند سیستم برقی تمامی تاسیسات مکانیکی و برقی در زیر زمین انجام شود. سپس روی آن را با سیمان پوشیده و عایق کاری کنند تا از اتلاف انرژی به میزان زیادی جلوگیری شود. بعد از عایق کاری محل مورد نظر شبکه ای از لوله‌های منعطف با متراژ بالا روی محل نصب پهن می‌شوند که هر یک از آن‌ها به یک جعبه تقسیم یا کلکتور تقسیم و در نهایت لوله‌ها هرکدام به یک شیر اصلی متصل می‌شوند.

کلکتور به یک پکیج یا موتورخانه متصل است که منبع تغذیه آب گرم به شمار می‌آید و در کلتور امکان هواگیری لوله‌ها و باز و بسته شدن جریان آب در درون لوله‌ها را میسر میسازد.

نصب سیستم گرمایشی از کف برقی

راه‌اندازی سیستم گرمایشی از کف

بهترین زمان برای نصب سیستم گرمایشی از کف هنگامی است که شما می‌خواهید یک اتاق جدید بسازید، متخصصان این حرفه معتقدند که آسیب دیدن این سیستم تقریبا غیرممکن است. آن‌ها عمر سیستم گرمایشی از کف را حدود ۳۰ سال ارزیابی کرده‌اند.

نقشه سیستم گرمایشی ازکف

تهیه یک نقشه برای طراحی سیستم گرمایشی از کف اولین قدم آن است که این کار توسط متخصصان این حرفه انجام می‌شود. ‌این نقشه دارای چهار دسته است که شامل موارد زیر است:

  • مارپیچ
  • نقشه دوطرفه یا ال
  • طرح سه طرفه یا یو
  • چهار طرفه یا لوپ

انتخاب و اجرای هرکدام از این نقشه‌ها وابسته به ویژگی اتاق و ساختمان است که متخصص مربوطه تصمیم می‌گیرد تا از کدام طرح استفاده کند.

اما هر یک از این چهار طرح دارای کارکردی خاصی است. بطوریکه نقشه چهار طرفه مناسب اتاق مهمان، طرح سه طرفه یا یو مناسب اتاق هایی که دارای سه دیوار هستند و نقشه ال یا دو طرفه برای اتاق هایی که دو دیوار سرد دارند و در نهایت طرح مارپیچ مناسب راهروهای کم عرض با یک دیوار سرد است.

نکاتی مهم در طراحی نقشه گرمایشی

نکاتی مهم در طراحی نقشه گرمایشی

در طراحی نقشه گرمایشی از کف نکاتی بسیار مهمی وجود دارد که باید آن‌ها را رعایت کرد از جمله:

  • متراژ حداقلی
  • متراژ حداکثری
  • درزهای انبساطی
  • مرز سرما
  • و …

اگر همه این موارد رعایت شوند خروجی این نقشه بسیار کارآمد خواهد بود و باعث می‌شود تا سیستم گرمایشی عمری طولانی داشته باشد.

مراحل انجام سیستم گرمایشی از کف

۱. در مرحله اول ابتدا باید کف ساختمان عایق بندی و زیرسازی شود، این عمل موجب جلوگیری از هدر رفتن انرژی تا میزان زیادی می‌شود.

۲. بعد از انتخاب نقشه برای هر اتاق و ساختمان توسط متخصصان مربوطه باید لوله‌ها روی زمینی که عایق بندی شده قرار گیرند و کارهای لازم انجام شود. برای مثال پس از اتمام کار این سیستم و جای گذاری لوله‌ها، باید در فشار ۶ اتمسفر تست شود تا از نحوه صحیح عمل کردن این مجموعه اطمینان حاصل کرد.

۳. بتن ریزی روی سیستم گرمایش از کف: پس از قراردادن لوله‌ها و انجام تست‌های لازم و کسب اطمینان از صحیح عمل کردن آن، باید روی لوله‌ها را بتن ریزی کرد تا کاملا پوشیده شود. بتن در این مرحله از اهمیت بسیاری برخوردار است. بطوریکه باید استحکام لازم را داشته باشد تا کاملا سطح آن را بپوشاند.

نکات مهم در مرحله بتن ریزی سیستم گرمایشی از کف

نکات مهم در مرحله بتن ریزی سیستم گرمایش

حتما قبل از اعمال سیستم گرمایشی از کف در و پنجره‌های اتاق یا خانه نصب شده باشند تا هوای ساختمان سرد نبوده تا آسیبی به بتن ها وارد نسازد.
بلافاصله پس از بتن ریزی سیستم را روشن نکنید. چند روز به آن فرصت دهید و سپس از سیستم گرمایشی از کف استفاده کنید.
پس از نصب دمای سیستم را بالا نبرید. اجازه دهید تا دما کم کم اضافه شود. زیرا این کار از ایجاد شوک به سیستم جلوگیری می‌کند.

هزینه‌های سیستم گرمایشی از کف

اختلاف قیمت تمام شده بین سیستم گرمایشی از کف با دیگر سیستم‌های گرمایشی تفاوت چندانی ندارد. به همین دلیل
بسیاری از افراد از این روش برای گرم کردن خانه‌های خود استفاده می‌کنند. همچنین باید اشاره کرد که اگر می‌خواهید تا مدت‌ها از این سیستم استفاده کنید، اقلام با کیفیت‌تری را انتخاب کنید تا نیاز شما را در دراز مدت پاسخ‌گو باشد. هزینه نصب سیستم گرمایشی از کف بسته به نوع و جنس اقلام متفاوت است.

چه عواملی که بر هزینه گرمایشی از کف تاثیر می‌گذارند؟

نوع معماری ساختمان بسته به نوع آپارتمان، ویلایی و دوبلکس بودن آن دارد.

  • موقعیت شمالی یا جنوبی بودن ساختمان و تعداد در و پنجره‌ها
  • قیمت و برند لوله و تجهیزات
  • نوع ترموستات، نوع عایق و ضخامت آن
  • بتن ریزی گرمایش از کف
  • شیر کلکتور و جنس آن
  • مزایای سیتم گرمایش از کف آبی

گرمایش از کف، کاملا اقتصادی و به صرفه

کاملا اقتصادی و به صرفه

در مقایسه با سیستم گرمایش برقی سامانه گرمایش با آب داغ نزدیک به ۳۰ درصد هزینه‌های شما را کاهش می‌دهد.

کیفیت بیشتر سیستم گرمایشی آبی

این سیستم به دلیلا تابش گرمایی زیادی که دارند و همچنین به خاطر ویژگی تابشی این سامانه گرمای یکنواختی را تولید می‌کند که قابلیت کنترل ساعتی و خودکار بودن را نیز داراست.

سادگی و راحتی نصب سیستم گرمایش از کف آبی

طرح‌های این سیستم پیچیده نیستند. به طور کلی آب‌های گرم شده در لوله‌ها به گردش در می‌آیند و موجب گرم کردن خانه می‌شوند.

عمر طولانی سیستم گرمایش آبی

تجهیزات و نگهداری سیستم گرمایشی از کف کار دشواری نیست و تداوم عمری آن‌ها نسبت به دیگر سیستم های گرمایشی بیشتراست.

ایمنی در سیستم گرمایشی از کف آبی

در سیستم گرمایش از کف برقی احتمال آتش سوزی سقفی یا وسایل خانه وجود دارد. درحالیکه این ویژگی برای سیستم گرمایشی از کف آبی وجود ندارد.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

برچسب ها :

فهرست مطالب

نویسنده مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09121226650