کاربردهای متنوع ورق‌های پلی اتیلن در صنایع مختلف

یکی از محصولات کاربردی که از پلی اتیلن مشتق شده است ورق‌های پلی اتیلن می‌باشد. از حرارت دادن دی آزومتان در آزمایشگاه برای اولین بار پلی اتیلن به وجود آمد. ترکیب به دست آمده مانند موم سفید رنگی بود که قابلیت مهم آن شکل‌پذیری و قالب‌گیری بود. با گذشت زمان نیاز به تولید پلی اتیلن در مقیاس صنعتی به وجود آمد. به همین خاطر با استفاده از پلیمریزاسیون گاز بی رنگ اتیلن، پلی اتیلن در مقیاس صنعتی تولید شد.

پس از تولید این پلیمر در مقیاس صنعتی، محصولات و قالب‌گیری‌های متعددی که در صنایع مختلف و زندگی روزمره ما کاربرد فراوان دارند از آن به وجود آمد. پلی اتیلن یک گرمانرم است. چون این پلیمر پس از رسیدن به  نقطه ذوب خود تغییر سکا داده و به مایع تبدیل می‌شود. این گرمانرم با رسیدن به نقطه انجاد خود بازهم تغییر شکل داده و به حالت جامد باز می‌گردد.

مصارف پلی اتیلن در صنایع مختلف

مصارف پلی اتیلن در صنایع مختلف

از پلی اتیلن در صنایع ساخت وسایل و تجهیزات پلاستیکی بیشترین استفاده می‌شود. در واقع این پلیمر به عنوان ماده اولیه اساسی در بسیاری از صنایع تولید محصولات پلاستیکی استفاده می‌شود. پلی اتیلن به صورت خالص در فرایندهای شیمیایی به کار نمی‌رود.

روش پلیمریزاسیون پلی اتیلن به گونه‌ای است که با کنترل کردن یک سری از شاخص‌ها و فاکتورها در طول انجام این فرآیند می‌توان انواع مختلفی از آن را تولید کرد. هر کدام از انواع پلی اتیلن تولید شده با توجه به ویژگی‌های خود در صنایع مختلفی کاربرد دارند. فاکتورهایی که در پلیمریزاسیون قبال کنترل هستند شامل موارد زیر هستند:

  • چگالی
  • شاخص جریان مذاب (MFI)
  • درجه شاخه‌ای و شبکه‌ای شدن
  • وزن مولکولی
  • میزان توزیع وزن مولکولی

مهم‌ترین شاخص در تولید محصولات مختلف پلی اتیلن، جرم مولکولی و دانسیته (چگالی) است. این معیار انواع مختلف آن را پدید می‌آورد.

انواع پلی اتیلن چیست؟

با استفاده از روش پلیمریزاسیون می‌توان دانسیته (چگالی) و وزن مولکولی مواد پلی اتیلن را کنترل کرد. این مواد از این نظر در چند نوع تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • پلی اتیلن سنگین (HDPE)
  • پلی اتیلن سبک (LDPE)
  • پلی اتیلن متوسط (MDPE)
  • پلی اتیلن سبک خطی (LLDPE)
  • ورق پلی اتیلن و…

تفاوت این محصولات تنها در چگالی و وزن مولکولی آن‌هاست که باعث شده است برای کاربرد در صنایع مختلف مناسب باشند.

این تفاوت در چگالی و وزن مولکولی در ساختار مواد پلی اتیلن باعث می‌شود که استحکام آن‌ها با یکدیگر متفاوت باشد و هر نوع از این مواد در صنایع مختلفی استفاده شوند. به عنوان مثال هرچقدر چگالی پلی اتیلن، وزن مولکولی و توزیع وزن مولکولی آن بیشتر باشد از استحکام بیشتری نسبت به سایر انواع این مواد برخوردار است.

ورق پلی اتیلن

ورق پلی اتیلن

ورق پلی اتیلن به لحاظ ماهیت شیمیایی یک رزین گرمانرم بلوری و غیر قطبی است. از ورق پلی اتیلن معمولا در صنایع مختلف به عنوان مصالح پیش ساخته و نیمه آماده استفاده قرار می‌شود. در واقع از این ورق‌های پلی اتیلن نیمه آماده برای ساخت مصالح و سازه‎های پیشرفته استفاده می‌کنند. این ورق‌ها در سایزها و اندازه‌های مختلف تولید می‌شوند. برای اتصال آن‌ها به یکدیگر از دستگاه‌های جوش مخصوص استفاده می‌شود. همچنین این ورق‌ها بر اساس نوع کاربرد خود دارای ضخامت‌های مختلفی هستند که از ۳ تا ۳۰ میلیمتر متغیر است.

مزایای ورق پلی اتیلن در صنایع

ورق‌های پلی اتیلن کاربرد وسیعی در صنایع مختلف دارند. این امر به علت مزایای فراوانی است که این ورق‌ها دارند. از مزایای ورق پلی اتیلن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مقاومت بسیار بالای ورق پلی اتیلن در برابر گرما و سرما
  • برخورداری از خاصیت ضربه گیری
  • مقاومت بالا در برابر خودرگی توسط اسیدها و بازها و سایر مواد شیمیایی
  • مقاومت زیاد در برابر اثرات خورندگی آب، هوا و مواد شیمیایی مختلف
  • برخورداری از خاصیت ضد پیری
  • امکان استفاده به عنوان عایق جریان الکتریسیته به دلیل عدم قابلیت رسانایی و هدایت جریان الکتریکی

تمامی ویژگی‌های ذکر شده برای ورق‌های پلی اتیلن باعث شده است که از این ماده به عنوان مواد اولیه در طیف وسیعی از صنایع مختلف استفاده شود.

معایب ورق پلی اتیلن در صنایع

با تمام مزایا و ویژگی‌های مثبتی که از ورق پلی اتیلن ذکر شده اما قطعا این ماده از معایبی نیز برخوردار است. مهم‌ترین و تنها ایراد ورق‌های پلی اتیلن مقاومت پایین در برابر مواجه با دما و حرارت بالاتر از ۸۰ درجه سانتیگراد است. نزدیک شدن این ماده به محدوده دمایی ۸۵ تا ۹۰ درجه سانتیگراد، باعث تغییر شکل و نزدیک شدن آن  به فرم مایع می‌شود.

قرار گرفتن ورق‌های پلی اتیلن در این محدوده دمایی بر یکی دیگر از مزایای آن که مقاومت در برابر مواد شیمیایی و خورنده است تأثیر گذاشته است. این باعث می‌شود که مقاومت آن در برابر خورندگی و مواد شیمیایی کاهش پیدا کند. به طور کلی مزایای این نوع ورق‌ها نسبت به معایب آن بسیار بیشتر است. در واقع در صورت وجود نداشتن پلاستیک‌ها، بسیاری از صنایع به پیشرفتی که امروزه به آن دست یافته‌اند، نمی‌رسیدند. بسیاری از صنایع که در حال حاضر فعال بوده و در حال سوددهی هستند تمام پیشرفت خود را مدیوت پلاستیک هستند که یکی از مؤثرترین این نوع پلاستیک‌ها ورق‌های پلی اتیلن هستند.

کاربرد ورق‌های پلی اتیلن

همانطور که اشاره شد یکی از فاکتورهایی که با کنترل آن انواع پلی اتیلن تولید می‌شود دانسیته یا چگالی آن است. ورق پلی اتیلن نیز مانند سایر انواع پلی اتیلن به دو نوع ورق پلی اتیلن سبک و سنگین شناخته می‌شوند. هر کدام از این انواع ورق‌ها دارای خواص و ویژگی‌های خاصی هستند که باعث می‌شود در صنایع خاصی قابل استفاده باشند.

کاربرد ورق‌های پلی اتیلن در صنایع مختلف متفاوت است. این ورق‌ها یا به صورت مستقیم در ساخت وسایل مختلف به کار گرفته می‌شود و یا به عنوان فیلم و پوشش برای پوشش‌دهی سایر وسایل و تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به علت پایداری شیمیایی زیاد و مقاومت بالای ورق‌های پلی اتیلن، از آن برای تولید انواع واشرها و درزگیرها به خصوص در صنایع خودروسازی و سایر صنایع مرتبط استفاده می‌شود.

بسیاری از وسایل نگهداری مواد غذایی و آشامیدنی و حتی لوازم آشپزی که به صورت روزمره مورد استفاده قرار می‌گیرد به علت مقاومت بالا با استفاده از این ورق‌ها تولید می‌شوند.

مقاومت بالای ورقه‌های پلی اتیلن در برابر تغییر دما

مقاومت بالای ورقه‌های پلی اتیلن در برابر تغییر دما

به علت درجه مقاومتی مختلفی که ورق‌های پلی اتیلن از آن برخوردار هستند، از این ورق‌ها در تولید انواع کیسه‌های پلاستیکی و فیلم‌های پوشش دهنده که برای سایر تجهیزات به کار می‌رود، استفاده می‌شود. چون این ورق‌ها در بازه دمایی ۵۰ درجه سانتیگراد زیر صفر تا دمای ۶۰ درجه سانتیگراد بالای صفر از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند. در بالاتر از ۶۰ درجه نیز به نقطه ذوب خود نزدیک می‌شوند.

به خاطر همین مقاومت بالای این ورق‌ها در بسیاری از سازه‌ها برای کم کردن ورن کلی سازه به جای استفاده از فلزات از ورق‌های پلی اتیلن استفاده می‌شود که همزمان باعث افزایش ایمنی سازه نیز می‌شود.

در بسیاری از محیط‌ها به علت وجود خاصیت خورندگی و نمکی بسیاری از مواد و محصولات مقاوم نبوده و قبال نگهداری در این شرایط نیستند. اما در این حالت بدون کوچک‌ترین نگرانی می‌توان از ورق‌های پلی اتیلن استفاده کرد.

این ورق‌ها به علت سمیت و خطر آلودگی زیست محیطی کمی که دارند مود تأیید سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان جهانی بهداشت هستند. به همین خاطر از آن‌ها برای تولید مخازن و تانکرهای نگهداری و حمل و نقل آب آشامیدنی و همچنین در تولید وسایل و تجهیرات پزشکی استفاده می‌شود. در صورت نگهداری و ذخیره آب آشامیدنی در تانکرها و مخزن‌های ساخته شده با ورق‌های پلی اتیلن هیچگونه تغییر رنگ، بو و مزه در آب رخ نخواهد داد.

گروه تولیدی اصفهان پلاست

گروه تولیدی اصفهان پلاست از سال ۱۳۷۶ فعالیت تولیدی خود را با هدف استفاده بهینه از آب در کشاورزی و توسعه روش‌های نوین آبیاری آغاز کرده است. این مجموعه از سال ۱۳۸۲ از مواد پلی اتیلن در ساخت محصولات خود بهره می‌برد. این شرکت با توجه به ویژگی‌های مواد پلی اتیلن و تولید محصولات مختلف توانست خود را به عنوان گروهی پیشتاز و تولیدکننده‌ای موفق در زمینه تولیدات آبیاری در ایران معرفی کند.

ورق‌های پلی اتیلن از انواع محصولات پلی اتیلن هستند که به منظور استفاده در صنایع مختلف، در ابعاد و اندازه‌های متفاوت و قطر مختلف تولید می‌شوند. این ورق‌ها به دلیل موارد زیر در بسیاری از صنایع مختلف برای تولید محصولات پلاستیکی از واشر تا مخزن‌های نگهدارنده آب و تجهیزات پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند:

  • مقاومت خوب در برابر گرما و رطوبت
  • مقاومت در برابر خورندگی آب، هوا و مواد شیمیایی مختلف
  • پایداری شیمیایی
  • سمیت و آلودگی بسیار کم

از این رو نقش بسزایی در پیشرفت صنایع مختلف ایفا می‌کنند.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

برچسب ها :

فهرست مطالب

نویسنده مقاله

یک پاسخ

  1. درود بر شما

    نیازمند ورق پلی اتیلن شفاف ۱/۵ میل هستم
    ldpe خالص برا وکیوم فرمینک استفاده میکنم

    ماهانه بالای ۷۰۰ کیلو تا ۲ تن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09121226650