بررسی تخصصی لوله‌های دریچه دار آبیاری یا هیدروفلوم

لوله‌های دریچه دار آبیاری یکی از تجهیزات آبیاری برای استفاده در باغات و مزارع می‌باشند. این لوله‌ها اصلی‌ترین جایگزین برای روش‌های قدیمی آبیاری هستند. مهم‌ترین هدف استفاده از آن‌ها جلوگیری از هدر رفت آب جوی‌های می‌باشد. در این راستا موضوعی که در این مقاله از اصفهان پلاست قصد بررسی تخصصی آن را داریم لوله‌های دریچه دار آبیاری و لوله‌های هیدروفلوم می‌باشد؛ تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

لوله‌های دریچه دار آبیاری

لوله دریچه دار و یا هیدروفلوم به لوله‌های ساخته شده از جنس پلی اتیلن نرم و سبک که مجهز به دریچه‌های قابل تنظیم هستند گفته می‌شود. این لوله‌ها اولین بار در سال ۱۹۶۰ در کشورهای اروپایی برای آبیاری مورد استفاده قرار گرفتند. البته در کشور ما استفاده از لوله‌های دریچه دار آبیاری و هیدروفلوم از سال ۱۳۷۲ باب شد. با استفاده از این لوله‌ها می‌توان از نشت و هدر رفت آب جوی و نهر‌ها جلوگیری نمود. لوله‌های درچه دار آبیاری توسط گیره‌ای مخصوص به دهانه‌ی خروجی آبگیر و با به یکدیگرمتصل می‌شوند.

یکی از نکات جالبی که در رابطه با لوله‌های هیدروفلوم وجود دارد این است که فرآیند ساخت این لوله‌ها شباهت زیادی به ساخت پلاستیک‌های زباله دارند با این اختلاف که کیسه‌های زباله طول رول‌های کمتری را نسبت به لوله‌های دریچه دار دارد.

مزایای لوله‌های دریچه دار آبیاری

مزایای لوله‌های دریچه دار آبیاری

لوله‌های دریچه دار یکی از لوله‌های قابل استفاده برای آبیاری در زمین‌های هموار شده و همچنین انواع کشت‌های ردیفی و کرتی (همچون کشت نیشکر، ذرت، یونجه و گوجه فرنگی) می‌باشند. استفاده از این لوله‌ها برای آبیاری مزایای زیادی برای صاحبان مزارع و زمین‌های اراضی دارد. زیرا این لوله‌ها با ویژگی‌های که دارند سبب کاهش هزینه‌ها هستد و صرقه اقتصادی زیادی را به همراه دارند.

از جمله از مهم‌ترین لوله‌های دریچه دار آبیاری به موارد زیر می‌توان اشاره نمود:

  • -کاربرد آسان به دلیل انعطاف‌پذیری بالا.
  • -قابلیت تنظیم میزان خروجی آب با استفاده از دریچه‌های مخصوص
  • -کاهش هزینه‌ها و اقتصادی بودن آبیاری با استفاده از لوله‌های هیدروفلوم.
  • -حمل نقل آسان به دلیل سبکی و انعطاف پذیری.
  • -کاهش میزان نیاز به نیرو انسانی به دلیل آبیاری خودکار
  • -با استفاده از این لوله‌ها دیگر نیازی به داشتن جوی در زمین نیست به همین دلیل می‌توان از تمام سطح زمین برای کشت محصول استفاده نمود.
  • -کاهش میزان استفاده و نیاز به علف کش‌ها.
  • -کاهش تقریبی ۴۰ درصدی در میزان کاهش مصرف آب.
  • -جلوگیری از فرسایش خاک.
  • و…

کاربرد لوله‌های دریچه دار آبیاری هیدروفلوم

همانطور که قبل‌تر گفتیم از لوله‌های دریچه دار هیدروفلوم برای آبیاری اراضی کشاورزی، باغات و مزارع استفاده می‌شود، که خب اصلی‌ترین کاربرد این محصول نیز همین موارد ذکر شده می‌باشد.

این نوع لوله‌ها یکی از پرمصرف‌ترین و محبوب‌ترین لوله‌های پلی اتیلن موجود در بازار هستند. البته ااز این لوله‌ها می‌توان برای آبیاری در مناطقی که سطح فشار آب کم است هم استفاده نمود زیرا با استفاده از هیدروفلوم می‌توان میزان سطح فشار آب را افزایش داد.

قیمت لوله دریچه دار آبیاری

قیمت لوله‌های دریچه دار

همانطور که میدانید باتوجه به شرایط کنونی که قیمت ثابتی برای محصولات وجود ندارد. ما نیز نمی‌توانیم قیمت مشخصی را برای این محصول در اختیارتان قرار دهیم. اما اگر بخواهیم بطور کلی بگوییم میزان هزینه‌ای که شما باید برای لوله‌های دریچه دارآبیاری کنید بسته به مشخصات لوله‌ای دارد که سفارش می‌دهید (قطر و طول لوله). کارشناسان فروش اصفهان پلاست برای پاسخگویی به سوالات شما و ارائه قیمت دقیق و به روز در خدمت شما‌اند. کافیست که با ما تماس بگیرید تا از قیمت دقیق انواع لوله‌هایی که مدنظرتان است آگاه شوید.

مشخصات فنی لوله‌های دریچه دار آبیاری (هیدروفلوم)

لوله‌های دریچه دار یا هیدروفلوم در سایزهای مختلف تولید می‌شوند. این لوله‌ها از پلی اتیلن سبک با استفاده از برخی افزودنی‌های تقویت شده تولید و در بازار عرضه می‌شوند. لوله‌های دریچه دار هیدرفلوم دارای قابلیت انعطاف‌پذیری هستند. هیچ جلبک و جانوری امکان چسبیدن به آن را ندارد. همچنین یکی دیگر از مشخصات این لوله‌ها این است که در برابر اشعه خورشید مقاومت دارند و به سادگی آسیب نمی‌بینند. بطور کلی با توجه با این مشخصات استفاده از این لوله‌ها در موارد زیر قابل توصیه است:

  • ۱-باغات
  • ۲-زمین‌های شور
  • ۳-زمین‌هایی که در حال حاضر به روش‌های سنتی آبیاری می‌شوند
  • ۴-در زمین‌هایی که به دلایل مختلف امکان آبیاری تحت فشار در آن‌ها وجود ندارد.

یکی از نکاتی که در رابطه با لوله‌های دریچه دار به آن توجه کنید این است که طول عمر مفید این لوله‌ها به دلیل کاربری که دارند بیش حداقل ۲ فصل کشاورزی است.

امکان آبیاری شیمیایی با استفاده از سیستم آبیاری هیدروفلوم

امکان آبیاری شیمیایی با استفاده از سیستم آبیاری هیدروفلوم

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که روش آبیاری هیدروفلوم دارد امکان استفاده از کودهای شیمیایی قابل حل در آب هنگام آبیاری می‌باشد. در اصل از لوله‌های دریچه دار آبیاری برای انتقال آب در مزارع استفاده می‌شود. اما با این وجود می‌توان از کودهای شیمیایی قابل حل و انتقال مخزن آبی که لوله‌های دریچه دار به آن‌ها متصل هستند استفاده نمود، با استفاده از این روش می‌توان کودهای شیمیایی را به روش آبیاری ضمن حل شدن در آب به گیاه منتقل کرد.

-استفاده از این روش تنها برای کودهایی خاصیت حل شدن خوبی در آب دارند امکان‌پذیر می‌باشد. پس برای استفاده از این روش در انتخاب کود دقت کافی را داشته باشید.

-میزان پخش و یکنواخت بودن کود شیمیایی در این روش کودرسانی بسته به مدریت زارع در آبیاری می‌باشد.

نصب و راه اندازی لوله‌های دریچه دار هیدروفلوم

یکی از ویژگی‌های خاصی که لوله‌های دریچه دار آبیاری هیدروفلوم دارند قابلیت نصب و راه اندازی ساده آن‌ها می‌باشد. نصب این لوله‌ها نیاز به آموزش و دانش خاصی ندارد. همچنین در مدت زمان بسیار کوتاهی می‌توان آن‌ها را در زمین نصب نمود.

لوله‌های دریچه دار به صورت رولی در مسیر تعیین شده به یکدیگر متصل می‌شوند. اما برای استفاده بهتر از این لوله‌ها و جلوگیری حرکت لوله بهتر است بستر نصب مناسبی را (خاک نرم) فراهم آوریم. برای بسترسازی قبل از نصب کافی است در زمین و مکان‌های مشخص شده شیارهایی با عمق ۵ الی ۱۰ سانتی متری در زمین ایجاد کنیم. سپس لوله‌ها را در آن‌ها گذاشت.

نحوه کار دریچه آبیاری لوله هیدروفلوم

این لوله‌ها بعد از این که در بستر مناسب در طول زمین پهن شدند آبگیری می‌شوند، و سپس هنگامی که لوله پر از آب است توسط یک پانچر مخصوص دریچه سوراخ خواهد شد، بعد از آن دو قطعه لوله یعنی بدنه و درب دریچه آبیاری از یکدیگر جدا شده وبدنه در قسمتی که پانچ ایجاد شده قرار می‌گیرد.

هنگامی که درب دریچه را ببندیم آبیاری متوقف می‌شود! خیلی جالب است که این لوله‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با استفاده از دربند می‌توان میزان آب خروجی از دریچه را کنترل نمود. این دربند‌ها دارای قفلی هستند تا در زمانی که میزان فشار آب بالا بود از باز شدن ناگهانی آن‌ها و پرش به بیرون جلوگیری شود.

فواید ترویج استفاده از لوله‌های دریچه دار در مقیاس کلان

فواید ترویج استفاده از لوله‌های دریچه دار در مقیاس کلان

کاهش نرخ بیکاری و کمک به اقتصاد:

اگر در مقیاس کلان به بررسی فواید لوله‌های دریچه دار آبیاری بپردازیم به این نتیجه خواهیم رسید که این لوله‌ها در مسیر اشتغال‌زایی و کاهش هزینه‌های اقتصادی نقش پر رنگی را دارند. همچنین یکی از نکاتی که در این زمینه باید مورد توجه قرار بگیرد این است که بسیاری از کشورهای همسایه درخصوص این لوله‌ها پیشرفت چندانی نداشته‌اند بنابراین می‌توان از این محصول برای صادرات نیز استفاده نمود.

صرفه جویی ۶۰تا۷۰ درصدی در میزان مصرف آب:

در بسیاری از مناطق بخصوص مناطقی که دارای زمین شور هستند می‌توان این روش آبیاری را جایگزینی مناسب برای روش‌های آبیاری سنتی نمود. از آنجایی که این لوله‌ها در کاهش مصرف آب موثر هستند، به ذخیره میزان آب کمک می‌نمایند.

سخن آخر

متاسفانه هنوز هم بسیاری از کشاورزان به دلایل مختلفی از روش آبیاری سطحی سنتی برای آبرسانی به زمین‌هایشان استفاده می‌کنند. در صورتی که لوله‌های دریچه دار آبیاری یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای آبیاری اراضی کشاورزی در مساحت‌های مختلف می‌باشند. زیرا این لوله‌ها تمام معایبی که در آبیاری سطحی وجود دارد را از بین می‌برد. بنابراین باتوجه به مزایای گفته شده این نوع لوله‌ها می‌توانند بهترین روش برای آبیاری اراضی باشد.

لوله‌های دریچه دار آبیاری یا هیدروفلوم تهیه شده توسط تیم اصفهان پلاست مطابق سفارش مشتری در سایز‌های مختلف بصورت کلاف تولید و ارائه می‌شوند. اگر در رابطه با تهیه‌ی لوله‌های دریچه دار آبیاری ابهام و یا سوالی دارید کارشناسان ما در اصفهان پلاست برای پاسخگویی به سوالات در خدمت شا هستند، کافیست از طریق راه‌های ارتباطی مشخص شده با ما در ارتباط باشید…

۵/۵ - (۳ امتیاز)

برچسب ها :

فهرست مطالب

نویسنده مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09121226650