آبیاری تحت فشار چیست؟
به طور کلی میتوان به هر روش آبیاری که فشار آب در آن بیشتر از یک اتمسفر باشد، عنوان آبیاری تخت فشار را اتلاق کرد. این نوع آبیاری الزاما باید با استفاده از لوله انجام شده و در سطح اراضی صورت بگیرد. فشار آب در آبیاری از اهمیت ویژهای برخوردار است. چرا که این فاکتور مهم بر صرفع جویی در مصرف آن اثر گذاشته و رشد گیاهان را نیز ارتقا میدهد. در مجموع، دو نوع آبیاری برای زمینهای کشاورزی وجود دارد:
- آبیاری ثقلی
- آبیاری تحت فشار
آبیاری تحت فشار نیز به دو دسته تقسیم بندی میشوند:
- آبیاری قطرهای
- آبیاری بارانی
در این مقاله از اصفهان پلاست میتوانید با آبیاری قطرهای و انواع مختلف آن آشنا شده و مزایای مهم و متفاوت آنها را بشناسید. اصفهان پلاست، بزرگترین تولیدی اتصالات و تجهیزات آبیاری مختلف است که با کیفیتترین محصولات ایرانی را تولید و عرضه میکند. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
همچنین شما عزیزان میتوانید برای اطلاع از انواع دستگاههای جوش پلی اتیلنی هیدرولیک اصفهان پلاست و آشنایی با کاربردهای آن، مقاله انواع دستگاه جوش پلی اتیلنی هیدرولیک و بررسی آنها را مطالعه فرمایید. اگر در این خصوص سوال خاصی داشته و یا قصد سفارش دارید، میتوانید با شماره تلفنهای درج شده در انتهای مطلب تماس گرفته و ثبت سفارش کنید .
آبیاری تحت فشار چیست؟
با توجه به وضعیت خشکسالی که در کشور عزیزمان ایران شاهد هستیم، استفاده از روشهای نوین آبیاری به جهت مدیریت این خشکسالی و میزان مصرف آب از وظایف مهم کشاورزان و باغداران شده است. یکی از مسائل مهمی که در آبیاری به روش نوین و مدرن مطرح میشود، فشار آب است.
هر چقدر که فشار آب حین آبیاری زمین و اراضی کمتر باشد، طبیعتا میزان آب مصرفی بیشتر میشود. همچنین زمان مورد نیاز برای آبیاری گیاهان زمین کشاورزی نیز بیشتر خواهد شد. به همین دلیل در روشهای مدرن و نوین آبیاری، مهندسین کشاورزی از آبیاری تحت فشار استفاده کرده و این شرایط را مدیریت کردند.
آبیاری تحت فشار، همانطور که از نام آن مشخص است، با استفاده از فشار آب صورت میگیرد. در این نوع آبیاری، فشار آب باید بالاتر از یک اتمسفر باشد. این نوع آبیاری با استفاده از تجهیزات خاص و مشخصی انجام میشود. این روش در حفظ منابع حیاتی و همچنین مدیریت بحران بسیار کاراست. اما استفاده از این سیستم آبیاری نیز نیازمند رعایت قوانین و ضوابط و همچنین پیروی از دستورالعملهایی است که کارایی این سیستم را چندین برابر میکند.
اگر شما نیز از این دستورات به درستی پیروی کنید، سیستم کارایی مناسبی پیدا کرده و بهترین نتیجه را خواهید گرفت. حتما برای نصب و و راه اندازی این سیستم از متخصصین مربوطه مشاوره گرفته و مطالعات خود را پیش از هزینه افزایش دهید.
در ادامه با تجهیزات مورد نیاز برای سیستم آبیاری تحت فشار و همچنین انواع مختلف آن آشنا خواهیم شد.
همچنین شما عزیزان میتوانید برای اطلاع از انواع فیلترهای دیسکی اصفهان پلاست و آشنایی با کاربردهای آن، مقاله فیلتر دیسکی ۳ اینچ بلند را مطالعه فرمایید. اگر در این خصوص سوال خاصی داشته و یا قصد سفارش دارید، میتوانید با شماره تلفنهای درج شده در انتهای مطلب تماس گرفته و ثبت سفارش کنید .
ملزومات و تجهیزات مهم برای سیستم آبیاری تحت فشار
روش کار سیستمهای آبیاری تحت فشار
در این روش آبیاری، ابتدا آب با استفاده از پمپ از منبع اصلی به لولههای اصلی و مالها وارد میشود. منبع اصلی در این سیستم میتواند استخر، چاه، چشمه، رودخانه، قنات، کانالهای ورودی و… باشد. سپس با استفاده از آب پاش، آب به صورت ذراتی ریز و یکدست بر سطح مزارع پاشیده میشود. فشار آب در این سیستمهای آبیاری بیشتر از یک اتمسفر است و با سیستم آبیاری ثقلی و یا دستی بسیار متفاوت است. در این روش، تمام زمین به طور یکدست آبیاری میشود. بنابراین اگر لوله کشی شما به درستی و حرفهای صورت گرفته باشد، تمام گیاهان زمین شما به طور مساوی آبیاری خواهند شد.
آیا میدانید پلی اتیلن خطی با دانسیته پایین چیست؟ شما عزیزان میتوانید برای اطلاع از انواع پلی اتیلن خطی و آشنایی با کاربردهای آن، مقاله پلی اتیلن خطی با دانسیته پایین یا LLDPE چیست؟ را مطالعه فرمایید. اگر در این خصوص سوال خاصی داشته و یا قصد سفارش دارید، میتوانید با شماره تلفنهای درج شده در انتهای مطلب تماس گرفته و ثبت سفارش کنید
انواع مختلف آبیاری تحت فشار
۱. آبیاری بارانی
در این روش آبیاری، آب با استفاده از نازلهای مربوطه همچون باران به آرامی بر سطح گیاهان مینشیند. این نازلها همان آب پاشها میباشند. آبیاری بارانی یکی از روشهای نوین آبیاری است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. در ۴۰ سال اخیر نیز استفاده از این روش آبیاری بیش از پیش رواج یافته است. این آبیاری از زمانی که اتصالات و لولههای کم وزن پلی اتیلن به بازار آمدند، رایجتر شدند.
در این روش، آب با یک سرعت روتین و مساوی که کمتر از میزان نفوذپذیری خاک است، به شکل باران در فضا پخش میشود تا به گیاهان برسد. خاک نیز در این صورت فرصت نفوذ پیدا میکند. اگر میزان سرعت آبیاری بارانی بیشتر از حد رایج باشد، روی سطح زمین روانآب ایجاد میشود. در نتیجه بازده آبیاری کاهش مییابد.
مزایا
- کاهش هزینههای ناشی از آماده سازی اراضی
- سهولت در تهویه خاک
- مبارزه با یخبندان زمین، آفات و انگلها
- کاهش هزینه نیروی کارگری نسبت به روشهای آبیاری سطحی
- کاهش چشمگیر تلفات بصورت رواناب و فرسایش خاک
- افزایش مشهود راندمان آبیاری در مقایسه با روشهای سنتی
- افزایش بازده محصولات آبیاری بارانی نسبت به آبیاری سطحی
- مساحت زمین مورد نیاز کمتر برای مسیر انتقال آب
- امکان آبیاری در اراضی کم عمق
- در اغلب محصولات آبیاری بارانی موجب افزایش رشد گیاه میشود
- امکان آبیاری در اغلب خاکها با روش آبیاری بارانی
- امکان آبیاری در اراضی با روش آبیاری بارانی
- امکان آبیاری در اغلب شرایط آب و هوایی
معایب
- کاهش یکنواختی توزیع در صورت وجود باد
- کمبود توان فنی در مناطق دورافتاده
- شدت تبخیر در مناطق گرم و خشک زیاد است. در نتیجه تلفات این مناطق نیز بالا میرود
- در مناطقی که باد شدید است تلفات آب افزایش مییابد
- به دلیل خسارت وارده به برگ گیاهان، استفاده از آبهای کم کیفیت ممکن نیست
همچنین شما عزیزان میتوانید برای اطلاع از انواع سیستمهای گرمایش از کف و آشنایی با کاربردهای آن، مقاله مزیتهای سیستم گرمایشی از کف و بهترین سیستم را مطالعه فرمایید. اگر در این خصوص سوال خاصی داشته و یا قصد سفارش دارید، میتوانید با شماره تلفنهای درج شده در انتهای مطلب تماس گرفته و ثبت سفارش کنید
۲. آبیاری قطرهای
آبیاری قطرهای چه از نظر تجهیزات و چه از نظر نحوه آبیاری، با آبیاری بارانی متفاوت است. در این روش، آب به آرامی بر سطح خاک و یا زیر آن پخش میشود. این کار با استفاده از قطرات مجزا یا پیوسته و همچنین با استفاده از اسپریهای کم فشار و قطره چکانها صورت میگیرد. این قطرات ممتد هستند و قطع نمیشوند. این نوع آبیاری بر اساس نوع قطره چکان بر ۴ دسته مختلف تقسیم میشود.
اولین نوع، آبیاری قطرهای دریپ دار است. در این روش، آب با استفاده از قطره چکانهای خاصی که در کنار درختان قرار میگیرد، به خاک انتقال پیدا میکند. این قطره چکانها عموما فرعی بوده و یا در داخل لولههای فرهی قرار میگیرند. دبی این نوع آبیاری از ۲ تا ۸ لیتر آب در ساعت میباشد.
دومین نوع، آبیاری با لولههای تراوا است. این روش زیرزمینی بوده و آب با استفاده از لولههایی تراوش کننده، به کنار ریشه گیاه میروند. سپس با استفاده نیروی ماتریک، آب از لوله به خاک میرود.
سومین نوع، آبیاری بابلر است. در این روش، جریان آب پیوسته و آرام است. عموما بابلر برای درختانی استفاده میشود که فاصله زیادی باهم دارند. آبهایی که املاح و بار زیادی دارند نیز برای این روش مناسب است.
چهارمین نوع، آبفشانی است. قطرات آب در این روش بسیار ریز است. این ذرات آنقدر ریز هستند که فضا را به شکل مه گرفته در میآورد. اخیرا از این روش آبیاری تحت فشار برای درختان میوه استفاده میشود. دبی این روش کم است. مزیت مهم آن نیز این است که آبهای املاح دار در این سیستم موجب گرفتگی میکروجتها نمیشوند. در نتیجه به راحتی میتوان از آنها استفاده کرد.
مزایا
- عمق آبیاری کم و قابل تنظیم
- صرفه جویی در مصرف آب
- کاهش هزینههای آبیاری
- نیاز کمتر به آب و نیروی انسانی (هزینه کارگری)
- کاهش چشمگیر تلفات آب
- کاهش چشمگیر علفهای هرز به دلیل آبیاری موضعی
- استفاده راحت از کودها
- بالا نگهداشتن رطوبت خاک و کاهش غلظت نمکهای محلول (توانایی استفاده از آب شور برای آبیاری)
معایب
- هزینه زیاد برای نصب سیستم
- احتمال گرفتگی قطره چکانها
- تجمع نمک در سطح خاک و خطر برای گیاهان به دلیل فرم توزیع رطوبت (پیاز رطوبتی)
خرید تجهیزات مورد نیاز آبیاری تحت فشار از گروه تولیدی اصفهان پلاست
در این مقاله با انواع آبیاری تحت فشار و تجهیزات مورد نیاز آنها آشنا شدید. شما عزیزان میتوانید برای سفارش عمده و محدود هر کدام از این محصولات، با مشخصات درج شده در انتهای مقاله تماس گرفته و سفارش خود را ثبت کنید. ما در کوتاه ترین زمان، محصولات مورد نظر را به دستتان خواهیم رساند.
شرکت اصفهان پلاست ارائه کننده بهترین و معتبرترین لولههای پلی اتیلن در ایران میباشد. این اتصالات نیز همچون دیگر اتصالات مجموعهی ما دارای کیفیت تضمینی است. برای ساخت این محصولات از بهترین متریال اولیه استفاده شده و کیفیتشان درجه یک است. برای ثبت سفارش میتوانید با مجموعه ما ارتباط گرفته و بهترین لولههای پلی اتیلن را در تعداد مد نظر خود سفارش دهید.
گروه صنعتی اصفهان پلاست با هدف استفاده بهینه از آب در کشاورزی و به کارگیری روشهای نوین آبیاری و اشتغال زایی، از سال ۱۳۷۶ فعالیت خود را آغاز کرد. در اولین سالهای آغاز فعالیت، به تولید لولههای تک لایه هیدروفلو پرداخت. سپس در سال ۱۳۸۲ لولههای پلی اتیلن سایز ۱۶ تا ۳۱۵ را تولید کرد.
رفته رفته تعداد محصولات تولیدی به همت مدیران و پرسنل پرتلاش مجموعه افزایش یافت و کیفیت آنها نیز با کسب تجربه، هر روز بهتر شد. اکنون این تولیدی موفق امیدوار است تا در سالهای آینده به تولیدات بیشتری دست پیدا کرده و خدمات بیشتری به کشاورزان زحمتکش سرزمینمان ارائه کند.
شما عزیزان میتوانید جهت ثبت سفارش و یا کسب اطلاعات محصولات با شماره تلفنهای زیر تماس گرفته و پاسخ خود را دریافت کنید:
آدرس: ۱۵ خرداد غربی شیخ فضل الله نوری پلاک ۱۰
تلفن دفتر اصفهان پلاست : ۰۲۱۶۶۱۴۱۰۰۰
آقای امینی : ۰۹۱۲۱۲۲۶۶۵۰
آقای رجبی : ۰۹۱۲۴۳۳۱۷۲۹
ایمیل: info@esfahanplast.com